ششم مهرماه هشتاد و چهار ، ساعت هفت و بيست و دو دقيقه : ديگر نزديك شهر خودمان هستم كه ميان (مركز) استانيست از استانهاي پيراموني ايران . تنها كمتر از بيست كيلومتر ديگر تا رسيدن به آهنگ گاه (مقصد)بازمانده . ما ديروز ساعت سيزده و بيست دقيقه تهران بوديم و من پس از پياده شدن در يكي از جايهاي تهران يكراست به ايستگاه خط واحد رفته و چهل و پنج دقيقه پس از آن پايانه ي ... بودم . تنها اندكي از ساعت چهارده گذشته بود هنگامي كه من به آنجا رسيدم . باز هم ولوو و كرايه ي ده هزار توماني آن و باز هم ماشين در آستانه ي راه افتادن و جنبش . به هيچ روي الاف نشدم ، به گونه اي كه حتي مجال خريدن يك روزنامه ي ورزشي ، يا آب خوردن ، يا حتي رفتن به دستشويي را هم نيافتم . با اين حال روانگان (مسافران) همگي در ماشين چشم براه نشسته بودند ، ولي ماشين كه بليت آن وابسته به ساعت سيزده و سي دقيقه بود اين بار هم زودتر از ساعت پانزده راه نيفتاد . به هر روي من خودم ساعت چهارده و پانزده دقيقه بود كه سوار شدم . بازمانده ي داستان ديگر گمان مي كنم بسيار روشن است : خستگي و ژوليدگي برخاسته از روانگيهاي (مسافرتهاي)پي در پي با اتوبوس كه اكنون ديگر از بيست و چهار ساعت هم در مي گذرد ، گريبانم را گرفته است . با اين حال ديشب در يكي از كافه هاي ميان راه شمار دوهزار تومان سوهان (چهار بسته ، هر بسته پانسد تومان ) و تخمه خريدم . ساندويچ و چاي هم خريدم . در همه ي درازي شب به آسودگي خوابيدم ، ولي اينگ گردنم كمي درد دارد ( گويا در هوده ي بد گذاشته شدن در هنگام خواب ) ، و سرماخوردگي آزارم مي داد . اين بار در ماشين هيچ فيلمي نمايش داده نشد ، ولي از رامسر تا تهران فيلم مونس را گذاشت كه من يكبار پيشتر نيز آنرا ديده بودم ، هرچند بيشترش از يادم رفته بود . آنجا با بيسكويت تنها و اينجا با آبميوه ي تنها ازمان پذيرايي كردند . گمان من اين است كه بسيار زود به آهنگ گاه رسيده ايم كه به هر روي خواست بنيادي نيز چيزي مگر اين نيست . به هر حال اين پايان آن سفر يا روانگي من بود كه در نوزده شهريورماه آغاز شده بود و امروز هم شش مهرماه است . ديشب با خود مي گفتم كه از اين روانگي به تاجيكستان مي توانم دست كم چند داستان خوب و آبدار دربياورم . ولي نه اكنون ، زيرا در اين زمان دل و دماغ پرداختن به چنين چيزي را ندارم ، براي فردا يا فرداهايي ديگر . رويهمرفته و در همه ي زندگي ، به اندازه ي بسيار بالايي بي انگيزه شده ام .
از
http://farhad22222222.blogfa.com/